Vision:

Våra verksamheter ska präglas av trygghet och respekt i arbetet mot höga kvalitetsmål. Vi delar Montessoris värdegrund där barnet och eleven är i centrum.

14 förskola, 14 grundskolor, 424 medarbetare, 2188 barn och elever

Nyheter

18 september 2023

Joacim är årets lärare i Höganäs kommun

Nu har årets lärare i landets olika kommuner utsetts och i Höganäs blev det Joacim Andersson lärare på Brunnby skola och även rektor på Vikens Montessori som vann årets utmärkelse.

Tiotusentals elever har tillsammans nominerat 2681 lärare till Lärargalan. Av de som nomineras utses Årets lärare i varje kommun och Joacim Andersson vann utmärkelsen i Höganäs med den här nomineringen:

”Joacim har hjälpt mig genom alla mina upp och ner gångar. Jag har under flera år varit mobbad. Jag började för ungefär 2 år sen hos Joachim och han har byggt upp mitt självförtroende och hjälpt mig med mobbare och andra problem.”

Stort grattis till priset! Vad tänkte du när du fick höra att du vunnit?

-Först när jag fick meddelandet på mailen att jag var nominerad förstod jag inte riktigt vad det handlade om. Sen kom själva utnämningen och då tog det ett tag innan den sjönk in.

-Jag arbetar på två fantastiska och kreativa arbetsplatser, Brunnby skola och Vikens Montessori, med fantastiska kollegor som alla skulle vara värda en liknande utnämning. Jag är väldigt glad, rörd och stolt över utnämningen.

 Vad tycker du är viktigt för att vara en bra lärare?

-Att man är lyhörd och arbetar utifrån den enskilde eleven. Att arbeta mot målen, men samtidigt arbeta runt och med eleverna utifrån var de befinner sig. Att inte glömma att de, eleverna, inte är så gamla och inte har den erfarenhet som uppnås i vuxen ålder.

-Att visa på att i en lärandeprocess kan och får det ta tid och att det är okej att det blir lite fel ibland.

 Hur gör du själv skillnad? Kan du ge något konkret exempel?

-Jag försöker alltid att ”se” barnen och eleverna och uppmuntra dem i mitt ämne. Jag grundar, som många andra, min lärarfilosofi på att ha en stark relation till varje barn, ungdom i skolan, att ta mig tid att lyssna på den enskilde eleven och alltid visa intresse och respekt när de vill visa eller berätta något.

-Jag är ganska envis och i flertal fall har jag stöttat och uppmuntrat elever i skeden där de haft det motigt eller svårt. Jag tror att motiveringen till min nominering kan stå som ett konkret exempel.

Vad är det bästa med att vara lärare?

– Att få arbeta med och runt barn och ungdomar och vara en av dem som följer och leder dem vidare på deras väg/resa till vuxenlivet.

Hur länge har du jobbat som lärare?

-Jag har arbetat inom Kulturskolan, Gymnasieskolan, Särskolan och Grundskolan sedan mitten på 90-talet. Direkt efter musikhögskolan arbetade jag ett tag som musiker. Jag frilansar fortfarande en del.

20 juni 2022 

Vi säger ifrån: Ministerns tal om friskolan är ovärdigt

Atvexa tillsammans med ett flertal andra fristående verksamheter har fått nog av Skolministerns och andra ledande politikers ovärdiga retorik när det gäller friskolor.

Läs debattartikeln som 59 medarbetare inom Friskola skickade till Skolministern och medföljande repliker via Atvexas hemsida: Vi säger ifrån 

En bild på några rödbetor och texten "Nominerad 2022, White guide Junior"

1 juni 2022

Grattis Montessoriskolan i Norrtälje - nominerad till Årets Hållbara Offentliga Restaurang 2022!

Vårt skolkök på Montessoriskolan i Norrtälje och dess fantastiska kökschef Jenny Harold med personal återigen är nominerade till Årets Hållbara Offentliga Restaurang 2022, vilket innebär att de kommer att placera sig på plats 1-10 i kategorin Årets Hållbara Offentliga Restaurang när White Guide avgörs i Helsingborg den 20 september 2022. 

Vill du veta mer om arbetet i Norrtälje? Lyssna på avsnittet av Montessoripodden. som du hittar via denna länk

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

Januari 2022

Vi öppnar en ny förskola!


I januari  slår en ny förskola upp portarna! Västra Klagstorps Montessori öppnar med 10 barn och 2 medarbetare, och kommer att växa till ca 60 barn och många fler medarbetare. Välkomna, och lycka till med starten!