Vision:

Våra verksamheter ska präglas av trygghet och respekt i arbetet mot höga kvalitetsmål. Vi delar Montessoris värdegrund där barnet och eleven är i centrum.

14 förskola, 14 grundskolor, 424 medarbetare, 2188 barn och elever

Nyheter

20 juni 2022

Vi säger ifrån: Ministerns tal om friskolan är ovärdigt

Atvexa tillsammans med ett flertal andra fristående verksamheter har fått nog av Skolministerns och andra ledande politikers ovärdiga retorik när det gäller friskolor.

Läs debattartikeln som 59 medarbetare inom Friskola skickade till Skolministern och medföljande repliker via Atvexas hemsida: Vi säger ifrån

En bild på några rödbetor och texten "Nominerad 2022, White guide Junior"

1 juni 2022

Grattis Montessoriskolan i Norrtälje - nominerad till Årets Hållbara Offentliga Restaurang 2022!

Vårt skolkök på Montessoriskolan i Norrtälje och dess fantastiska kökschef Jenny Harold med personal återigen är nominerade till Årets Hållbara Offentliga Restaurang 2022, vilket innebär att de kommer att placera sig på plats 1-10 i kategorin Årets Hållbara Offentliga Restaurang när White Guide avgörs i Helsingborg den 20 september 2022.

Vill du veta mer om arbetet i Norrtälje? Lyssna på avsnittet av Montessoripodden. som du hittar via denna länk.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

Januari 2022

Vi öppnar en ny förskola!


I januari slår en ny förskola upp portarna! Västra Klagstorps Montessori öppnar med 10 barn och 2 medarbetare, och kommer att växa till ca 60 barn och många fler medarbetare. Välkomna, och lycka till med starten!

Välkomna till alla nya verksamheter

31 mars 2022

Vi välkomnar Montessoriskolan Vaxholm till Montessori Sverige!

Vi är glada över att kunna välkomna Montessoriskolan Vaxholm till oss från och med idag. Verksamheten omfattar förskola samt skola årskurs F-6 med totalt 100 elever och 21 medarbetare.


1 juli 2021

Vi välkomnar Montessoriskolan Trilobiten till Montessori Sverige!

Vi är glada över att kunna välkomna Montessoriskolan Trilobiten i Trollhättan till oss från och med idag. Verksamheten omfattar förskola samt skola årskurs F-6 med totalt 150 elever och 35 medarbetare.


1 april 2021

Vi välkomnar Montemini Helsingborgs Montessoriskola till Montessori Sverige!

Vi är glada över att kunna välkomna Montemini Helsingborgs Montessoriskola till oss från och med idag. Verksamheten omfattar förskola samt skola årskurs F-6 med totalt 165 elever och 3o medarbetare.


7 oktober 2020

Vi välkomnar Montessoriskolan Lindängen till Montessori Sverige!

Vi är glada över att kunna välkomna Montessoriskolan Lindängen i Ulricehamn till oss från och med idag. Verksamheten omfattar förskola samt skola årskurs F-6 med totalt 150 elever och 30 medarbetare.


1 september 2020

Vi välkomnar Danderyds Montessoriskola till Montessori Sverige!

Vi är glada över att kunna välkomna Danderyds Montessoriskola till oss från och med idag. Verksamheten omfattar årskurs F-6 med totalt 125 elever och 20 medarbetare.


25 maj 2020

Vi välkomnar Småfötternas förskolor till Montessori Sverige!

Vi är glada över att kunna välkomna Småfötternas förskolor i Hög och Lilla Harrie till oss från och med idag. Verksamheterna omfattar 2 förskolor, med totalt 57 barn och 16 medarbetare.